Внезапна проверка в района на битака извършиха днес кметът д-р Дарин Димитров, това информираха от пресцентъра на местната общинска администрация. Тя беше извършена заедно с ръководителя на „Общински пазари“ ЕООД Неждет Шабан.

Рекламно съдържание

Проверката не установи нередности при провеждането на битпазара. Няма разположени търговски маси извън определеното за целта място.

На водачите на 5 автомобила, паркирали на тротоарните площи на ул. „Скопие“, бе наложена санкция с фиш. Превозните средства бяха своевременно премахнати от тротоарите.

Охраната и контролът в района се осъществяват от служители на Община Търговище, Общинското предприятие „Социални и охранителни дейности“, със съдействието на Районно управление на полицията в Търговище.

Проверките целят стриктно спазване на обществения ред и засилване на контрола при провеждането на битака.

Припомняме, че в капиталовата програма на Общината тази година са заложени 30 000 лв. за изготвяне на работен проект за благоустрояване на квартала в района на битака.

Това е пространството между бул. „Митрополит Андрей“ от север, „Скопие“ от запад, проектна улица от юг и общински поземлени имоти от изток. Целта на проекта е по оптимален начин да бъдат оформени места за паркиране на леки автомобили и обслужващи алеи. Ще се проектира ново осветление, озеленяване и други.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.