Балет „ВЕГА“ Търговище вдигна Голямата купа на Фестивала за цялостно представяне на състава

С призови отличия се окичи Балет „Вега“ в последната вечер на Осми международен фестивал „Свят, изкуство и море“- КК „Златни пясъци“. В конкурсните дни на сцената се представиха състави от Украйна, Русия, Беларус, Литва, Грузия, Полша, а също от София, Варна, Велико Търново, Лясковец и др. Те бяха оценявани от международно жури.

Рекламно съдържание

Балет „Вега“ участва във фестивала с 8 танца, по два във възрастова група според регламента, и получи за тях пълният брой възможни отличия – четири награди „Лауреат първа степен“, съпроводени с диплом и плакет.

Във втора възрастова група, в раздел „Съвременни танци“ момичетата на Марианна Савова показаха танците „Заешки истории“ и „Клоуни“ и спечелиха първо място. В трета възрастова група, „Съвременни танци“, първа награда бе присъдена на „Вега“ за танците „Брилянтин“ и „Пирати“.

Изключителни "ВЕГА" покориха международен фестивал

За пореден път ние от школа за модерен Балет ''Вега''-Търговище, към Младежки дом, се представихме изключително на международен форум.В периода 22-26 юни бяхме част от Осмото издание на международния фестивал „ Свят, Изкуство и Море”, който се провежда в КК " Златни пясъци ".Заедно с нас на сцената се представиха състави от Русия, Украйна, Беларус, Латвия, Грузия, Полша и разбира се България (от градовете София, Варна, Велико Търново, Лясковец и др.).Бяхме оценявани от международно жури. А организатор на фестивала бе Oлга Чакърова. Благодарим й за прекрасния фестивал и милите думи, с когато ни определи като "образцов български колектив". Щастливи сме да получим такава висока оценка.Изиграхме 8 от своите танци. Журито оцени високо нашето представяне и се прибираме в родното Търговище с куп отличия, както и със Специалната награда за "Оригинални хореографии" в Съвременни танци и отново там – вдигнахме Голямата купа на международния фестивал за цялостно представяне. Това е уникално изживяване! Повярвайте ни!За нас беше изключителна възможността да общуваме с танцови състави от други страни, да говорим за изкуство, за балет, за танци. За красивите неща в живота ни. Сега наистина знаем, че ТАНЦЪТ е универсален език, който свързва хората от цял свят. И това е нещо, което ще отнесем със себе си от тук.Щастливи сме, че отново някъде по света се заговори за школите на Търговище, за талантливите деца на този град и нашата всеотдайност. Благодарим на своя худ.ръководител Marianna Savova, че повярва в нас и ни поведе към това приключение. На хората които ни помагаха да сбъднем тази мечта. На своите родители, че ни оставят да летим следвайки сърцата си.Защото ние сме част от най-голямото и прекрасно семейство. Това на #ВЕГА!А ето и танците и категориите, в които участвахме:II възрастова група до 12 год /Съвременни танци/"Заешки истории" и "Клоуни" заеха първо място и получиха призванието "Лауреат Първа степен".В III възрастова група (до 15 год) същата бе съдбата и на танците ни "Брилянтин" и "Пирати".В IV възрастова група (над 15 год) участвахме в две направления. В "Съвременни танци" бяхме отличени с призванието "Лауреат Първа степен" с изпълненията си на "Хей, Пачуко" и "Африкански танц", а в характерни "Руско-цигански" и "Орисия" отново ни донесоха първата награда и призванието "Лауреат Първа Степен". Когато всеки изигран танц ти е донесъл първата награда няма как да не се чувстваш удовлетворен и да очакваш лятната ваканция с една такава широооока усмивка!"Кой сега е номер 1? ВЕГА пак са номер 1!!!"PS: Благодарим на сем. Стела Николай Михайлови за предоставените видео клипове! <3

Публикувахте от Балет ''Вега''-Търговище в Четвъртък, 27 юни 2019 г.

При най-големите, в четвърта възрастова група, „Съвременни танци“, отличието бе спечелено с танците „Африканска симфония“ и „Хей, Пачуко“. В четвърта възрастова група момичетата получиха още една първа награда, в раздел „Характерни танци“, за „Орисия“ и „Руско-цигански танц“.

В раздел „Съвременни танци“ журито присъди на „Вега“ още две големи отличия – Купа на фестивала за цялостно представяне на състава и Специална награда за оригинални хореографии.

На Галаконцерта, в последната вечер, „Вега“ се представи с два танца и спечели отново много аплодисменти.

За момичетата от състава танцовият форум бе също място за творчески срещи и много нови приятелства с деца и младежи от други страни, носещи спецификата на своята култура и национални танци.

Mеждународния фестивал „ Свят, Изкуство и Море” (II)

Здравейте!Споделяме с вас още два от танците, които ни донесоха наградите от международния фестивал „Свят, Изкуство и Море”."Хей, Пачуко" (IV възрастова група, Съвременни танци) & "Пирати (III възрастова група, Съвременни танци).Отново благодарим на сем. Стела Николай Михайлови за предоставените видео кадри.

Публикувахте от Балет ''Вега''-Търговище в Четвъртък, 27 юни 2019 г.

Спечелените отличия на този международен фестивал са чудесен финал на поредния успешен творчески сезон на Балет „Вега“.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.