Само с първи места и голяма награда се завърнаха нашите танцьори от Албена.

Балет „Вега” отново завладя публика и жури на 17 МФИ „Утринна звезда”. През миналата година нашите момичета спечелиха Гран При. Получиха и покана за безплатно участие в тазгодишното издание на международния форум.

Рекламно съдържание

От 15-21 юни 2016г. фестивалът събра в курортния комплекс деца от 6 страни. България, Русия, Украйна, Молдова, Македония и Румъния представиха деца занимаващи се с танцово, музикално, изобразително и театрално изкуство.

Момичетата на М.Савова участваха във възрастова група 13-18 години в разделите съвременни и характерни танци. Представянето им беше безапелационно и те обраха първите места в тези категории.

Триумфът на „Вега” беше пълен след поредното спечелване и на голямата награда на фестивала – покана за безплатно пребиваване на 19 МФИ „Утринна звезда” – Банско 2016г.

„Момичетата се представиха на високо ниво и това се оценява, както от журито, така и от организаторите.“ Така коментира представянето на своите възпитанички Марианна Савова, ръководител и хореограф на балета. Тя сподели още, че президентът на фестивала – Кирил Костадинов лично ги е поздравил с думите:

Деца, това което правите е значимо, защото сте пример и образец за останалите колективи как трябва да се работи.

Специалната награда, която получавате, не е случайна – тя е поощрение за успехите ви и има за цел да покаже на фестивала в гр.Банско вашия продукт и ниво.

Вие спечелихте не само първенството, но и сърцето ми и аз ще направя всичко възможно да представите България и на други международни форуми под егидата на ЮНЕСКО.

В рамките на фестивала балеринитен на ВЕГА взеха участие и в майсторски клас. Той беше на тема „Танц и сценично поведение”. Беше проведен от проф. Таисия Ямбастиева – преподавател в НАТФИЗ.

Днес малките и големи танцьори на „Вега” пътуват за Разград. Там се провежда конкурсът „Звезден път”.

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.