Възстановка на картини от Освобождението на Търговище, монтирана в кино-стил.

Рекламно съдържание

Уникални дрон кадри пресъздават мащаба на възстановката на картини от Освобождението на Ески Джумая (днес Търговище). Монтажът е съчетал изключително видео съдържание от наземни кадри, комбинирани с тези от въздуха.

Около 100 участника пресъздадоха паметните събития пропити с кръвта на стотици хора от онова време. Патриотичен клуб „Възраждане“ гр.Търговище, заедно с регионалните клонове на НД „Традиция“ – „7-ми Пехотен преславски полк“ (Велики Преслав), НД „Традиция“ – Шумен и „46-ти Пехотен добрички полк“ (Добрич); Родолюбив комитет „Крум Страшний“ (Шумен) и варненското сдружение „Миноносец Дръзки“, както и самодейци от читалищата в кв.Въбел и с.Алваново спомниха на присъстващите по уникален начин ужаса и саможертвата на нашите деди.

Отдавна Търговище не беше отбелязвал свободата си по толкова внушителен и запомнящ се начин. 139 години от 29 януари 1878 година. 139 години физическа Свобода.

Снимки отвисоко с дрон и FullHD версията на филма гледайте в сайта на екипа създал видеото – „Търговище отвисоко“ (Дрон фотография & видеозаснемане с дрон)

Станете част от Facebook групата на Търговище и региона от ТУК.

Напишете коментар:

Моля, въведете своя коментар
Въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.